Prijeđi na glavni sadržaj
AMPEU logo
hr en

Comparative Studies

Mreža Eurydice objavila je izvješće o plaćama nastavnika i ravnatelja škola u Europi za školsku godinu 2021./2022.

Mreža Eurydice objavila je izvješće o plaćama nastavnika i ravnatelja škola u Europi za školsku godinu 2021./2022.
datum publikacije:10 OCTOBER 2023
PUBLISH YEAR: 2023 / LANGUAGE: EN

Jesu li učitelji i nastavnici u Europi dobro plaćeni i kakve izglede za povećanje plaće imaju tijekom napredovanja u karijeri? Je li se kupovna moć učitelja posljednjih godina povećala ili smanjila? Nova publikacija mreže Eurydice odgovara na ova pitanja, prikazujući podatke za obrazovnu vertikalu, od razine predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja. 

 

U izvještaju se analiziraju plaće nastavnika i ravnatelja u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju za školsku godinu 2021./2022. a podatke su zajednički prikupile mreže Eurydice i OECD NESLI.

 

Tablice zemalja (Country sheets) prikazuju informacije uključene u ovo izvješće i dostupne su u formatu otvorenih podataka.

 

Novi mrežni alat bit će objavljen do kraja godine te će omogućiti vizualizaciju prikupljenih podataka o plaćama učitelja i ravnateljima škola u interaktivnom prikazu - omogućit će unakrsno pretraživanje prema temi ili zemlji te izvoz podataka u različitim formatima.

 

Publikacija je dostupna na engleskom jeziku.

 

Mreža Eurydice objavila je izvješće o plaćama nastavnika i ravnatelja škola u Europi za školsku godinu 2021./2022. - Slika 1

back to comparative studies